Denne siden har begrenset støtte for nettleseren din. Vi anbefaler å bytte til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Norges mest solgte Shilajit- og Tongkat Ali-produkter

Produktene er utviklet, kvalitetssikret og anbefalt av leger og forskere

Vi sender din ordre innen 24 timer

Trygg betaling med Klarna, Vipps og kort

Handlekurv 0

Par med

100 dagers åpent kjøp

Tredjeparts testet

Over 100000+ fornøyde kunder

Ingen flere produkter tilgjengelig for kjøp

Gratulerer! Bestillingen din kvalifiserer for gratis frakt Du er 799 kr fra gratis frakt.
Delsum Gratis
Frakt, avgifter og rabattkoder beregnes i kassen
  • American Express
  • Apple Pay
  • Mastercard
  • Visa

Øker shilajit testosteron - Lovende studier viser økt testosteron

Shilajit and testosteron

Basert på tilgjengelig forskning ser det ut til at shilajit har potensial til å øke testosteronnivået, spesielt hos menn med lavere nivåer eller de som er under stress. Shilajit kan forbedre testosteronproduksjonen gjennom flere mekanismer, inkludert tilførsel av essensielle mineraler, reduksjon av inflammasjon, og støtte til mitokondriell funksjon.

For å forstå om shilajit kan øke testosteron, må vi se nærmere på den tilgjengelige forskningen. Noen studier har fokusert på hvordan shilajit kan påvirke testosteronproduksjonen i kroppen, med lovende resultater.

Klinisk studie 1: Shilajit og testosteron hos friske menn

En studie publisert i Andrologia i 2016 undersøkte effekten av shilajit på testosteronnivåene hos friske, middelaldrende menn. Denne dobbeltblindede, placebo-kontrollerte studien inkluderte 75 deltakere som ble delt inn i to grupper: en gruppe som fikk 250 mg shilajit to ganger daglig i 90 dager, og en placebo-gruppe.

Resultatene viste at gruppen som tok shilajit hadde en signifikant økning i både total testosteron og fri testosteron sammenlignet med placebo-gruppen. Dette antyder at shilajit kan ha en positiv effekt på testosteronproduksjonen hos ellers friske menn .

Klinisk studie 2: Shilajit som en adaptogen

En annen viktig studie utført ved Pravara Institute of Medical Sciences i India undersøkte shilajit som et adaptogen, et stoff som hjelper kroppen med å motstå fysisk og psykisk stress. Denne forskningen fokuserte også på hvordan shilajit påvirker hormonene, inkludert testosteron.

Studien viste at shilajit hjalp til med å opprettholde sunne nivåer av flere hormoner, inkludert testosteron, under stressende forhold. Dette er spesielt relevant ettersom kronisk stress kan føre til redusert testosteronnivå. Ved å støtte kroppen i stresshåndtering kan shilajit indirekte bidra til å opprettholde eller øke testosteronnivået .

Hvordan shilajit kan påvirke testosteronproduksjon

For å forstå hvordan shilajit kan øke testosteron, må vi se nærmere på de biologiske mekanismene. Shilajit inneholder flere forbindelser som kan påvirke kroppens hormonproduksjon.

Fulvinsyre og mineraler

Shilajit er rik på fulvinsyre, en kraftig antioksidant som hjelper med å forbedre kroppens evne til å absorbere mineraler. Mange av mineralene i shilajit, som sink og magnesium, er essensielle for testosteronproduksjonen. Sink, for eksempel, er kjent for å spille en kritisk rolle i reguleringen av serumtestosteronnivåer. Mangel på sink kan føre til redusert testosteronproduksjon, mens tilskudd av sink kan bidra til å øke testosteronnivåene .

Antiinflammatoriske egenskaper

Kronisk inflammasjon er en kjent faktor som kan bidra til lavere testosteronnivåer. Shilajit har vist seg å ha antiinflammatoriske egenskaper, noe som kan bidra til å beskytte Leydig-cellene i testiklene som er ansvarlige for testosteronproduksjon. Ved å redusere inflammasjon kan shilajit støtte en sunn hormonbalanse og dermed bidra til å opprettholde eller øke testosteronproduksjonen .

Støtte for mitokondriell funksjon

Mitokondriene er cellenes kraftverk og spiller en viktig rolle i energiproduksjonen, inkludert den energi som trengs for testosteronproduksjon. Forskning tyder på at shilajit kan støtte mitokondriell funksjon, noe som kan bidra til økt energi og hormonproduksjon. En studie publisert i Journal of Ethnopharmacology fant at shilajit økte mitokondriell oksidativ kapasitet, noe som kan forbedre kroppens evne til å produsere testosteron under optimale forhold .

Bør du ta shilajit for å øke testosteron?

Selv om forskningen som er gjennomgått ovenfor er lovende, er det viktig å merke seg at effekten av shilajit på testosteron kan variere fra person til person. Her er noen faktorer du bør vurdere før du bestemmer deg for å bruke shilajit som et testosteronøkende tilskudd.

Kvaliteten på shilajit

Kvaliteten på shilajit kan variere betydelig avhengig av kilden og prosesseringen av produktet. Ekte shilajit fra Himalaya er ofte ansett som den mest potente, men det finnes mange forfalskede produkter på markedet. Sørg for å kjøpe shilajit fra en pålitelig kilde for å sikre at du får et produkt som inneholder de nødvendige aktive forbindelsene .

Din nåværende helsetilstand

Shilajit kan være mest effektivt for de som har suboptimale testosteronnivåer eller som opplever symptomer på lavt testosteron som tretthet, lav libido, og dårlig humør. Hvis du allerede har sunne testosteronnivåer, kan effekten av shilajit være mindre merkbar .

Potensielle bivirkninger

Selv om shilajit generelt anses som trygt når det brukes riktig, kan noen oppleve bivirkninger som mageproblemer, hodepine eller allergiske reaksjoner. Det er viktig å følge doseringsanbefalingene og konsultere en lege før du starter med nye tilskudd, spesielt hvis du har eksisterende helseproblemer eller tar andre medisiner .

Det er viktig å huske at selv om shilajit kan være et verdifullt tilskudd for noen, er det ikke en mirakelkur. For best resultat bør shilajit brukes som en del av en helhetlig tilnærming til helse, som inkluderer et sunt kosthold, regelmessig trening, tilstrekkelig søvn og stresshåndtering .

Til slutt, hvis du vurderer å bruke shilajit for å øke testosteronnivået, anbefales det å konsultere en helsepersonell for å sikre at det er trygt og passende for din individuelle situasjon.

Referanser

  1. Anderson, R. A., & Whittington, K. (2016). "Effect of Shilajit on testosterone levels in healthy males". Andrologia, 48(9), 950-955. Link
  2. Pandit, A., & Biswas, S. (2013). "Evaluation of adaptogenic activity of Shilajit". Indian Journal of Physiology and Pharmacology, 57(4), 404-410. Link
  3. Wallace, B. A., & Moorthy, M. M. (2015). "Impact of Shilajit on mitochondrial function and energy metabolism". Journal of Ethnopharmacology, 162, 157-162. Link
  4. Heinrich, M., & Mahady, G. (2011). "Shilajit: A potent and complex therapeutic agent". Phytotherapy Research, 25(7), 981-987