Denne siden har begrenset støtte for nettleseren din. Vi anbefaler å bytte til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Norges mest solgte Shilajit- og Tongkat Ali-produkter

Produktene er utviklet, kvalitetssikret og anbefalt av leger og forskere

Vi sender din ordre innen 24 timer

Trygg betaling med Klarna, Vipps og kort

Handlekurv 0

Par med

100 dagers åpent kjøp

Tredjeparts testet

Over 100000+ fornøyde kunder

Ingen flere produkter tilgjengelig for kjøp

Gratulerer! Bestillingen din kvalifiserer for gratis frakt Du er 799 kr fra gratis frakt.
Delsum Gratis
Frakt, avgifter og rabattkoder beregnes i kassen
  • American Express
  • Apple Pay
  • Mastercard
  • Visa

Hva er Suryatapi Shilajit?

Suryatapi shilajit

Begrepet «suryatapi» i sammenheng med shilajit refererer til en tradisjonell ayurvedisk metode for rensing og prosessering som innebærer soltørking. Denne teknikken er viktig i fremstillingen av shilajit, da den påvirker sluttproduktets kvalitet og effektivitet. Prosessen med soltørking, eller «suryatapi», er et avgjørende skritt for å sikre at shilajit beholder sine medisinske egenskaper mens den blir renset for urenheter. Denne metoden er dypt forankret i tradisjonell praksis og anses som viktig for å opprettholde integriteten til shilajit som et terapeutisk stoff.

Suryatapi-teknikk i Shilajit-behandling

Tradisjonell rensemetode: Suryatapi-metoden innebærer å utsette shilajit for sollys som en del av renseprosessen. Denne metoden, nevnt i klassiske ayurvediske tekster, bruker naturlige elementer1 som sollys for å øke styrken og fjerne urenheter.

Sammenligning med andre metoder: I motsetning til andre rensemetoder som «Agnitapi» (varmerensing), er suryatapi avhengig av solens naturlige varme og energi. Denne metoden anses som mildere og mer skånsom3, da den bevarer de bioaktive forbindelsene som fulvin- og huminsyrer.

Kjemiske og fysiske endringer: Ifølge en studie5 om karakoram shilajit, kan soltørkeprosessen føre til endringer i den kjemiske sammensetningen og fysiske egenskapene til shilajit. Studier viser at soltørket shilajit beholder sin krystallinske struktur og essensielle mineraler, som er avgjørende for dens terapeutiske effekter6.

Fordeler med soltørkende Shilajit

Bevaring av bioaktive forbindelser: Soltørking hjelper til med å bevare de bioaktive forbindelsene2 i shilajit, som fulvinsyre og huminsyre, som er ansvarlige for helsemessige fordeler. Ifølge en undersøkelse1, er disse forbindelsene følsomme for høye temperaturer, og soltørking gir et kontrollert miljø for å opprettholde deres integritet.

Naturlig sterilisering: Eksponeringen for sollys fungerer som en naturlig sterilisator5, reduserer mikrobiell forurensning og øker sikkerheten til sluttproduktet. Dette er spesielt viktig for å sikre renheten og sikkerheten til shilajit for medisinsk bruk.

Forbedring av terapeutiske egenskaper: Ifølge en annen studie7, antas suryatapi-metoden å forbedre de terapeutiske egenskapene til shilajit ved å infisere den med solenergi, noe som antas å øke dens vitalitet og effektivitet som et foryngelsesmiddel og anti-aldringsmiddel.

Betraktninger og begrensninger

Mens suryatapi-metoden er tradisjonell og allment respektert, er det viktig å vurdere begrensningene og utfordringene knyttet til den. Prosessen er avhengig av miljøforhold, for eksempel tilgjengeligheten av tilstrekkelig sollys, som kan variere geografisk og sesongmessig. I tillegg brukes moderne teknikker som kromatografi og spektroskopi6 ofte sammen med tradisjonelle metoder for å sikre kvaliteten og konsistensen av shilajit-produkter.

Avslutningsvis er suryatapi-metoden for soltørking av shilajit en tradisjonell ayurvedisk teknikk som spiller en avgjørende rolle i rensing og forbedring av shilajits medisinske egenskaper. Denne metoden, selv om den er forankret i gammel praksis, suppleres med moderne vitenskapelige teknikker for å sikre effekten og sikkerheten til shilajit som terapeutisk stoff.

Referanser