Denne siden har begrenset støtte for nettleseren din. Vi anbefaler å bytte til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Norges mest solgte Shilajit- og Tongkat Ali-produkter

Produktene er utviklet, kvalitetssikret og anbefalt av leger og forskere

Vi sender din ordre innen 24 timer

Trygg betaling med Klarna, Vipps og kort

Handlekurv 0

Par med

100 dagers åpent kjøp

Tredjeparts testet

Over 100000+ fornøyde kunder

Ingen flere produkter tilgjengelig for kjøp

Gratulerer! Bestillingen din kvalifiserer for gratis frakt Du er 799 kr fra gratis frakt.
Delsum Gratis
Frakt, avgifter og rabattkoder beregnes i kassen
  • American Express
  • Apple Pay
  • Mastercard
  • Visa

Natural Himalayan Shilajit: Hva er forskjellen mellom resin og pulver?

Natural Himalayan Shilajit: Hva er forskjellen mellom resin og pulver?

Natural Himalayan Shilajit er en naturlig substans som dannes i Himalaya-fjellene. Den oppstår når planterester og mineraler i sedimentære bergarter brytes ned over tusenvis av år. Resultatet er en svart, harpiksaktig substans som siver ut fra fjellsprekker i varme måneder. Denne kraftfulle substansen har vært brukt i over 3 000 år i tradisjonell indisk medisin, Ayurveda. Shilajit er kjent for sine antioksidant-, betennelsesdempende- og nevrobeskyttende egenskaper. Den bidrar til å fremme helse, øke energi og styrke velvære. Moderne forskning bekrefter at Shilajit er en rik kilde til mineraler og bioaktive forbindelser som støtter kroppens funksjoner og forbedrer livskvaliteten.

Resin vs. Pulver:

  • Resin: Den naturlige harpiksformen er renere og beholder alle bioaktive forbindelser, noe som gir høy biotilgjengelighet og bedre terapeutisk effekt.
  • Pulver: Laget ved å tørke og male resin, kan inneholde fyllstoffer og miste noe av de aktive komponentene, noe som kan redusere effektiviteten.

Oppsummering: Resin er generelt mer potent og effektiv, mens pulver kan være mindre effektivt og utsatt for forfalskning. Velg kvalitetssikrede produkter for best resultat.

Sammensetning og fordeler med naturlig Himalaya Shilajit Resin

Kjemisk sammensetning: Shilajit består hovedsakelig av humiske stoffer, inkludert fulvinsyre og huminsyre, som utgjør over 80% av vekten. Den inneholder også essensielle mineraler som kalsium, magnesium og kalium, sammen med aminosyrer og bioaktive forbindelser som dibenzo-α-pyroner bioaktive forbindelser5 dibenzo-α-pyroner7.

Helsefordeler: Shilajit viser en rekke terapeutiske egenskaper, inkludert anti-hyperglykemiske, anti-fedme, antioksidanter og betennelsesdempende effekter. Det brukes til å håndtere diabetes, forbedre stoffskiftet og forbedre immuniteten anti-hyperglykemiske3 forbedre stoffskiftet10. Dens nevrobeskyttende effekter er spesielt kjent for å dempe amyloid beta-indusert cytotoksisitet og betennelse, som er knyttet til nevrodegenerative sykdommer nevrobeskyttende effekter1.

Tradisjonell og moderne bruk: Historisk har Shilajit blitt brukt som et foryngelsesmiddel og anti-aldringsmiddel. Moderne studier støtter dens rolle i å forbedre fysisk og mental energi, fremme fysisk ytelse og lindre tretthet forbedre fysisk ytelse6 lindre tretthet10.

Bekymringer med pulverisert Shilajit

Forfalskning og forurensning: Pulverisert Shilajit blir ofte kritisert for potensiell forfalskning med fyllstoffer og forurensninger, noe som kan kompromittere renheten og effekten. Behandlingen som er involvert i å lage pulverformede former kan føre til tap av flyktige bioaktive forbindelser, noe som reduserer dets terapeutiske potensial tap av bioaktive forbindelser5 tap av bioaktive forbindelser10.

Fordeler med naturlig Himalaya-harpiks resin

Renhet og styrke: Harpiksformen til Shilajit regnes som den mest potente og rene, og beholder hele spekteret av sine bioaktive forbindelser. Denne formen er mindre sannsynlig å bli forfalsket og opprettholder integriteten til dens terapeutiske egenskaper potente og rene4 høy biotilgjengelighet7.

Biotilgjengelighet: Den naturlige harpiksformen sikrer høyere biotilgjengelighet av de aktive komponentene, for eksempel fulvinsyre, som forbedrer næringsabsorpsjon og effektivitet i kroppen biotilgjengelighet10.

Sikkerhetsprofil: Studier har vist at naturlig Shilajit-harpiks er trygg for konsum, med tillatte nivåer av tungmetaller, noe som gjør den til et pålitelig valg for terapeutisk bruk sikkerhetsprofil1.

Mens den naturlige harpiksformen til Shilajit er foretrukket for sin renhet og effektivitet, er det viktig å vurdere de geografiske og økologiske variasjonene som kan påvirke sammensetningen. Ulike regioner produserer Shilajit med varierende kjemiske profiler, noe som kan påvirke dets terapeutiske egenskaper geografiske variasjoner4 økologiske variasjoner7. Derfor er det avgjørende å skaffe Shilajit fra anerkjente leverandører som sikrer kvalitet og ekthet for å maksimere helsemessige fordeler.

Referanser