Denne siden har begrenset støtte for nettleseren din. Vi anbefaler å bytte til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Norges mest solgte Shilajit- og Tongkat Ali-produkter

Produktene er utviklet, kvalitetssikret og anbefalt av leger og forskere

Vi sender din ordre innen 24 timer

Trygg betaling med Klarna, Vipps og kort

Handlekurv 0

Par med

100 dagers åpent kjøp

Tredjeparts testet

Over 100000+ fornøyde kunder

Ingen flere produkter tilgjengelig for kjøp

Gratulerer! Bestillingen din kvalifiserer for gratis frakt Du er 799 kr fra gratis frakt.
Delsum Gratis
Frakt, avgifter og rabattkoder beregnes i kassen
  • American Express
  • Apple Pay
  • Mastercard
  • Visa

Hva er shilajit?

Hva er shilajit?

Shilajit en naturlig stoff laget gjennom flere hundre år

Shilajit er en naturlig kompleks av planterester og mineraler som har en lang historie innen tradisjonell medisin, spesielt i Ayurveda. Denne substansen dannes gjennom naturlige prosesser over tusenvis av år. Den oppstår når organiske materialer fra planter blir fanget mellom fjellagene, hvor de gjennomgår en langvarig nedbrytningsprosess.

Den opprinnelige nedbrytningen skjer under høyt trykk og temperatur, i fjellområder som Himalaya, Altai og Kaukasus. Denne prosessen fører til dannelsen av en rik, tjære-lignende masse. Når temperaturen stiger om våren, begynner shilajit å ose ut fra fjellsprekker, ettersom varmen fra solen får massen til å mykne og bevege seg mot overflaten som gir den dens sjeldne og verdifulle egenskaper1.

Shilajit er preget av sin svartbrune farge og viskøse konsistens, ofte beskrevet som taraktig som reflekterer dens unike egenskaper2. Sammensetningen består av omtrent 60-80% organisk materiale, inkludert fulvinsyrer, huminsyrer og over 40 sporstoffer, som alle bidrar til dens terapeutiske effekter som gir substansen dens helsefordeler3. Fulvinsyre, en viktig komponent, er kjent for sine antioksidantegenskaper og evnen til å forbedre næringsopptaket i kroppen som understreker dens helsefordeler4

Oppsummert er shilajit en kompleks naturlig substans dannet fra nedbrytning av plantematerialer i fjellrike områder, rik på organiske forbindelser og mineraler. Dens historiske bruk i tradisjonell medisin fremhever dens betydning som et terapeutisk middel, med pågående forskning som utforsker dens potensielle helsefordeler.

Fysiske karakteristikker

Shilajit er ofte mørkebrunt i fargen. Dets konsistens kan variere fra en tjære-lignende masse til en mer fast form, avhengig av temperaturen. En av de mest slående egenskapene ved shilajit er dens karakteristiske lukt, som kan minne om en blanding av våt jord og mineraler.

Denne lukten er ikke bare et kjennetegn ved shilajit; den vitner også om produktets rikdom på organiske stoffer og mineraler. Fargen og lukten kan variere noe basert på hvor den samles inn fra, men kvaliteten påvirkes ikke nødvendigvis av disse faktorene.

Næringsinnhold

Shilajit inneholder et bredt spekter av mineraler og sporstoffer, samt fulvosyre. Fulvosyren spiller en viktig rolle i absorpsjonen av disse næringsstoffene i kroppen. Den bidrar til å transportere mineraler gjennom cellemembraner for optimal utnyttelse.

Listen over mineraler funnet i shilajit er lang, inkludert magnesium, kalium, kalsium, og jern. Disse elementene er essensielle for mange kroppsfunksjoner, inkludert energiproduksjon og cellefornyelse. Sporstoffene, selv om de trengs i mindre mengder, er like viktige for å opprettholde god helse.

Det som virkelig setter shilajit fra hverandre fra andre naturlige kosttilskudd, er dets unike kombinasjon av bioaktive stoffer. Disse inkluderer ikke bare mineraler og fulvosyre, men også en rekke andre organiske syrer og plantestoffer som sammen skaper en kraftfull synergistisk effekt.

I sum representerer shilajit en kompleks blanding av jordens rikdommer, kondensert ned til en form som menneskekroppen kan dra nytte av. Dens historie innen tradisjonell medisin understreker dens ansettelse som et middel for å fremme generell velvære og vitalitet.

Opprinnelse og sammensetning

Himalaya og Altai

Shilajit dannes i de majestetiske fjellene i Himalaya og Altai. Denne prosessen er ikke over natten, men strekker seg over hundrevis til tusenvis av år. Mellom fjellsprekkene, under enormt trykk, begynner en transformasjon.

Det starter som organiske rester. Med tiden og under konstant press, forvandles disse restene til shilajit. Dette viser naturens evne til å skape verdifulle ressurser over lang tid.

Himalaya og Altai-fjellene er ikke bare kjent for sin skjønnhet. De er også hjem til denne unike substansen. Fjellkjedene gir de perfekte forholdene for dannelsen av shilajit.

Naturlig blanding

Shilajit er mer enn bare et stoff; det er en naturlig blanding rik på mineraler og fulvosyre. Disse komponentene gjør shilajit til en kraftfull ressurs for menneskekroppen.

Mineralene i shilajit er varierte og omfattende. De bidrar til å forbedre kroppens generelle velvære. Fulvosyren spiller en nøkkelrolle i absorpsjonen av disse mineralene.

Det er denne unike sammensetningen som har gjort shilajit så ettertraktet gjennom tidene. Den naturlige blandingen understreker viktigheten av oppbevaring og håndtering for å bevare dens egenskaper.

Ayurvedisk bruk

I århundrer har shilajit vært en hjørnestein i Ayurveda, den tradisjonelle indiske helbredelseskunsten. Dets bruk strekker seg langt tilbake i tid og vitner om dets effektivitet.

Ayurveda anerkjenner shilajit for dets revitaliserende egenskaper. Det anses som et "rasayana" eller foryngelsesmiddel. Dette viser til dets evne til å fremme fysisk og mental helse.

Bruken av shilajit i Ayurveda understreker viktigheten av naturmedisin. Den representerer en bro mellom fortidens visdom og dagens helsepraksiser.

Navnet "shilajit" kommer fra sanskrit og betyr "seier over steinene". Dette navnet reflekterer substansens opprinnelse og dens formidabel styrke.

"Shila" betyr stein på sanskrit, mens "jit" antyder seier eller erobring. Sammen formidler de hvordan shilajit seirer ved å bli dannet fra steinene selv.

Forståelsen av navnet gir innsikt i shilajits natur og kraft. Det minner oss på at selv de mest uvanlige kildene kan inneholde stor verdi.

Å utforske opprinnelsen og sammensetningen av shilajit åpner for en dypere forståelse av denne bemerkelsesverdige substansen. Fra dens dannelse i fjellkjedene i Himalaya og Altai, til den rike blandingen av mineraler og fulvosyre, viser shilajit naturens evne til å skape næringsrike ressurser over lang tid. Bruken innen Ayurveda understreker dens historiske betydning og effektivitet som et helbredelses.

 

Referanser