Denne siden har begrenset støtte for nettleseren din. Vi anbefaler å bytte til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Norges mest solgte Shilajit- og Tongkat Ali-produkter

Produktene er utviklet, kvalitetssikret og anbefalt av leger og forskere

Vi sender din ordre innen 24 timer

Trygg betaling med Klarna, Vipps og kort

Handlekurv 0

Par med

100 dagers åpent kjøp

Tredjeparts testet

Over 100000+ fornøyde kunder

Ingen flere produkter tilgjengelig for kjøp

Gratulerer! Bestillingen din kvalifiserer for gratis frakt Du er 799 kr fra gratis frakt.
Delsum Gratis
Frakt, avgifter og rabattkoder beregnes i kassen
  • American Express
  • Apple Pay
  • Mastercard
  • Visa

Copaiba olje

Copaiba olje

Copaiba olje er et naturlig produkt avledet fra oleoresin fra trær som tilhører Copaifera-slekten, som hovedsakelig finnes i Amazonas regnskog, men også forekommer i Afrika, Mellom-Amerika og Asia Amazonas regnskog.

Denne oljeharpiksen er kjent for sin omfattende bruk i tradisjonell medisin, tilskrevet dens forskjellige farmakologiske egenskaper, inkludert betennelsesdempende, antimikrobielle, antiseptiske og sårhelende aktiviteter tradisjonell medisin. Den kjemiske sammensetningen av copaibaolje består hovedsakelig av sesquiterpenhydrokarboner, som β-karyofyllen, og diterpensyrer, inkludert kopal- og kaurensyrer, som er ansvarlige for dens bioaktivitet kjemisk sammensetning. Copaiba olje har blitt brukt i ulike medisinske og terapeutiske applikasjoner. I tannlegen brukes den i hulromslakk, endodontiske sementer og lokalbedøvelsesmidler på grunn av dets antimikrobielle og betennelsesdempende egenskaper tannlegebruk. Dens potensial strekker seg til behandling av inflammatoriske tilstander, bronkitt, syfilis og hoste, og det brukes også lokalt for sårheling og som behandling for svulster, sår og elveblest sårheling.

I tillegg har copaibaolje blitt utforsket for sitt potensial i skadedyrbekjempelse, spesielt for å endre oppførselen til maissneglen, Sitophilus zeamais, noe som tyder på at den er nyttig i landbruksmiljøer skadedyrbekjempelse. Det farmakologiske potensialet til copaibaolje fremheves ytterligere av dets antioksidantegenskaper, som har vist seg å forbedre lungekrogenoksidets biotilgjengelighet og redusere pulmonal vaskulær motstand i modeller av pulmonal arteriell hypertensjon antioksidant egenskaper.

Videre har copaibaolje blitt undersøkt for potensialet i behandling av leishmaniasis og prostatakreft, med studier som fokuserer på å forbedre dens biotilgjengelighet og terapeutiske effekt gjennom avanserte legemiddelleveringssystemer som selvemulgerende legemiddelleveringssystemer (SEDDS) og faste lipidnanopartikler (SLN) legemiddelleveringssystemer. Til tross for den utbredte bruken og lovende terapeutiske anvendelser, er det bekymringer angående sikkerheten til copaibaolje, spesielt for oral bruk, på grunn av dens lipofile natur og potensielle toksiske effekter sikkerhet bekymringer.

Toksikologiske studier er utført for å evaluere sikkerhetsprofilen, og avsløre cytotoksiske egenskaper mot mikroorganismer og tumorceller, selv om omfattende toksikologiske data fortsatt er begrensede toksikologiske data. Oppsummert er copaiba olje et allsidig naturprodukt med en rik historie innen

tradisjonell medisin, støttet av en voksende mengde vitenskapelig forskning som fremhever dets farmakologiske egenskaper. Dens applikasjoner spenner fra tannpleie til potensielle behandlinger for inflammatoriske sykdommer, infeksjoner og til og med kreft. Imidlertid er det nødvendig med ytterligere forskning for å fullt ut forstå sikkerheten og effekten, spesielt når det gjelder oral administrering og langvarig bruk. Den pågående utviklingen av nye leveringssystemer tar sikte på å overvinne utfordringene med løselighet og biotilgjengelighet, og potensielt utvide terapeutiske anvendelser biotilgjengelighet.